Statsråd på besøk!

Klikk for stort bildeBarne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad i skipsbrosimulatoren med elevene Jonathan Nygård Olsen og Kirsti Elisabeth Børresen fra Vg2 fiske og fangst Kim Herulf Unstad Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad besøkte sist fredag Lofoten for å få innspill til regjeringens Nordområdemelding.

Fredag ettermiddag var han innom Vest-Lofoten videregående hvor han hadde innspillsmøte med noen av skolens elevrådsmedlemmer, elever fra studiespesialiserende og fiske og fangst, samt medlemmer av  barn og unges kommunestyre i Vestvågøy. Statsråden lurte på hva som motiverer unge til utdanne seg, bo og arbeide i nord, og hva som skal til for at ungdom skal satse på egne arbeidsplasser. Han fikk blant annet til svar at  det må bli flere sosiale tilbud for de unge. Det må også bli lettere for unge fiskere å skaffe seg kvote hvis de ønsker å starte for seg selv, fikk ministeren klar beskjed om.