Biblioteket

biblioteket - Klikk for stort bilde  Velkommen til biblioteket!

Du kan se hvilke bøker og filmer biblioteket har ved å søke i søkemotoren. Her kan du se hva du har lånt og forlenge lån ved å logge på "Meg og mitt" med FEIDE.

Vest-Lofoten videregående skoles bibliotek

Skolen har ett bibliotek, med to avdelinger: ei på Gravdal og ei på Leknes, avdeling Sentrum. Biblioteket er en del av avdeling Elevservice.

Skolebiblioteket er for alle elever og lærere. Her kan du arbeide med oppgaver, lese ei avis eller bare slappe av.

Biblioteket er åpent fra 08:00 – 15:30 mandag til fredag på avdeling Gravdal.

På avdeling Sentrum har biblioteket åpent til klokka 16 på mandag, tirsdag og onsdag.

Biblioteket har:

• Oppslagsverk
  • Fagbøker
  • Skjønnlitteratur
  • Litteratur på andre språk
  • Tidsskrift
  • Aviser
  • Utlån av e-bøker
  • Videofilmer
  • Noen lydbøker
  • Stasjonære pc'er og trådløst nettverk
  • Kopimaskin
  • Skriver
  • Arbeidsplasser, lesesal

Det er normalt 4 ukers lånetid på bøker, og låneren er ansvarlig for sine lån. Biblioteket administrerer utlånsordninga av lærebøker.

Det er bibliotekar ved begge avdelingene som veileder og hjelper med å finne fram i samlingen og til å skaffe informasjon fra andre bibliotek, nettsteder eller institusjoner.

Men skal bibliotekarene kunne gi best mulig hjelp, er det en ting som gjelder: Ta kontakt i god tid når du jobber med prosjekt og oppgaver!

Digitale læringsressurser:

• Utlåningsreglement.

Les (PDF, 43 kB)

• NDLA - Norsk digital læringsarena. Gratis digitale læremidler for elevene i mange fag.

Les

• Atekst/retriever - Arikler i fulltekst fra norske aviser og andre medier. Her kan du for eksempel finne ut hvordan en sak har vært i forskjellige nyhetsmedier.

Les

Fakturaadresse: