Velkommen til biblioteket!

Biblioteket ligger ved trappeoppgangen i 1.etg, ved siden av kantina.

Du kan se hvilke bøker og filmer biblioteket har ved å søke i søkemotoren. Her kan du se hva du har lånt og forlenge lån ved å logge på "Meg og mitt" med FEIDE.

Personvernerklæring for behandling av data i biblioteksystemet.

Vest-Lofoten videregående skoles bibliotek

Skolebiblioteket er for alle elever og lærere. Her kan du arbeide med oppgaver, lese ei avis eller bare slappe av.

Eksterne brukere kan også låne fra skolebiblioteket, men det vil være lånerestriksjoner på en del av materialet vårt. Alle som låner hos oss skal signere en låneavtale.

Biblioteket er åpent fra 08:00 – 15:30 mandag til fredag. Ved kurs, møter og sykefravær kan biblioteket være ubemannet.

Marina Dybwad  og Ellen Torp på Biblioteket ved Vest-Lofoten videregående skole - Klikk for stort bilde

Biblioteket har:

• Fagbøker
  • Skjønnlitteratur
  • Litteratur på andre språk
  • Tidsskrift
  • Aviser
  • Utlån av e-bøker
  • Filmer på dvd
  • Noen lydbøker
  • Arbeidsplasser
  • Grupperom
  • Betalingsdatabaser

Det er normalt 4 ukers lånetid på bøker, og låneren er ansvarlig for sine lån. Biblioteket administrerer utlånsordninga av lærebøker.

Bibliotekarene Ellen Torp og Marina Dybwad veileder og hjelper til med å finne fram i samlingene, skaffer informasjon fra andre bibliotek og nettsteder.

Skal bibliotekarene kunne gi best mulig hjelp er det viktig at du tar kontakt i god tid når du jobber med prosjekt og oppgaver!

Det er felles utlånsreglement for skolebibliotekene i Nordland fylkeskommune

Utlåningsreglement (PDF, 43 kB).

Nyttige lenker:

Bibliotekets database

NDLA - Norsk digital læringsarena. Gratis digitale læremidler for elevene i mange fag.

Atekst/retriever - Arikler i fulltekst fra norske aviser og andre medier. Her kan du for eksempel finne ut hvordan en sak har vært i forskjellige nyhetsmedier.

Britannica School - engelsk leksikon tilpasset elever og lærere. Dette leksikonet redigeres av fagfolk og oppdateres kontinuerlig. Her finner du kvalitetssikrede artikler, bilder, filmsnutter med.mer. Passord finner du på It's Learning under faget bibliotekveiledning

Filmrommet - filmer til undervisningen. Passord finner du på It's Learning under faget bibliotekveiledning

Bokhylla - Nasjonalbibliotekets samling av digitaliserte bøker som du kan lese gratis på din PC/ nettbrett. Her finner du klassikerne, eldre skjønn- og faglitteratur og noen nyere bøker.