Elektrofag ved Vest-Lofoten videregående skole

elektro - Klikk for stort bilde

Søker du spenning? Velg elektro! Linja for deg som liker praktiske utfordringer. Et utmerket valg for både jenter og gutter.

VG1 Elektrofag     VG2 Elenergi     VG2 Data og elektronikk

Godt miljø!
Programområdene for elektrofag holder til i Mjåneset. Det lave elevtallet gjør at forholdet mellom ansatte og elever blir tettere og det sosiale miljøet blir godt.

Utdanningsprogrammet fører til et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer. Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon.

Opplæringen i elektrofag skal legge vekt på oppleving, refleksjon, innsikt og bevisste valg knyttet til de elektriske systemene. Sikkerhetsforståelse og grunnleggende forståelse for regelverk skal være sentrale elementer i opplæringen. Videre skal samarbeid, serviceinnstilling og evne til å kommunisere med brukere, supportpersonell og kolleger ivaretas. Nøyaktighet, kreativitet og løsningsorientering i utførelsen av arbeidet skal også være sentrale faktorer.

På VG1 skal opparbeidelse av grunnleggende planleggingskompetanse, systemforståelse og utvikling av læringsstrategier i virkelighetsnære, tverrfaglige læringsoppdrag danne grunnlag for videre fordypning og spesialisering på Vg2, og fungere som byggesteiner for en livslang læringsprosess.

Publisert av Sten Kolloen. Ansvarlig Annie Arntsen. Sist endret 13.09.2016